2015. december 13., vasárnap

A pain paillasse (olivás gyökérkenyér) projekt

A szüleimnél a hétvégén a töltött paprika paradicsomos szaftját boltban vett gyökérkenyérrel tunkoltuk ki. Igen nagyon finom volt. 

Nagyon drágának találom. Így elhatároztam, hogy magam sütök valami hasonlót.

Hozzávalók

50 deka liszt BL 80-as

4dl víz, 
2deka élesztő, 
2tk. Só, 
1tk cukor
1 marék fekete oliva bogyó (Egy marékkal raktam bele, de csak a formázáskor)




Távirati stílusban:

Liszt a sóval elkever

Langyos vízbe a cukor meg az élesztő

Elkever

Mehet rá a lisztre

Fakanállal el kell keverni

Lefed

12 óra kelesztés, utána formázás
Be kell hajtogatni majd feltekerni és megcsavarni

Tepsibe sütőpapír, azon még egy óra kelesztés

Eléggé alá kell lisztezni

A sütőbe valami hőálló alkalmatosságba pár deci vizet kell rakni sütéskor

Sütés 200 fok, 40 perc
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése