2016. június 5., vasárnap

Lángos juhtúrós-kaprosan

Ha nyár, akkor lángos!!! A család juhtúrósan kaprosan szereti

A lángoshoz:



  • 4 dl vízben,
  • 1 tk. cukorral
  • 2,5 dkg élesztőt felfuttattam
  • 1/2 kg liszttel és 
  • 1 tk. sóval összedagasztottam.
  • 12 gombócot formáztam belőle, s jó félórát hagytam kelni.


Majd kézzel, tenyérnyi nagyságúra húzogattam és forró olajban kisütöttem.



A tetejére:

  • 25 dkg juhtúrót
  • 1 nagy doboz tejföllel
  • 3 cs. friss kaporral összekevertem.


Mindenki ízlése szerint pakolt belőle a lángosára.

Még az éhenkórász Mangó kutyánk is kapott belőle jutalomfalatot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése