Vendégeket várunk. Így a vendéget lepénykékkel kínáljuk ma töki pompos feltéttel, amit természetesen nem az utca végéről hozunk.
Hozzávalók:
A tésztához (két tepsire való):
- 1 kg liszt (BL 80-as kenyérliszt)
- 2 kk. só
- 3 db megfőtt krumpli összetörve
- 1/2 csomag élesztő - 2 kk. cukorral 2,5 dl langyos vízben felfuttatva
Az alapanyagokat jól összedagasztottam a kenyérsütőgépben. A tésztát kettészedtem
Majd egy órára 40-fokos sütőbe tettem kelni.
A feltét:
20 dkg apróra vágott bacon szalonna
2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma 1 dl olajba áztatva.
10 dkg juhtóró egy pohár tejföllel és egy kávéskanál sóval összekeverve
2 fej lila hagyma apróra vágva
20 dkg reszelt sajt
A tésztát 5 mm vastagra nyújtottam és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
Megkentem a fokhagymás olajjal. és 170 fokos előmelegített sütőben 10 percet sütöttem.
Majd megkentem a juhtúrós tejfüllel és megszórtam az apróra vágott hagymával és szalonnával.
Végül a sajtot is rászórtam.
A sütőben még 20 percig sütöttem.
A vendégek forralt bort és szegfűszeges, fahéjas téli teát kaptak mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése