Nagybátyám hozott kétféle bab-lencse-borsó válogatást egy felvidéki kirándulása után.
Nagyon guszta volt, ahogy beáztattam őket főzés előtt. Ki-ki beazonosíthatja az összetevőket.
Na gondoltam, ebből fogok én sóletet készíteni vega és nem vega változatban is a hétvégére, két napra.
Hozzávalók:
- 1/2 kg bab-csicseriborsó válogatás
- 1/2 kg bab, lencse, sárga- és zöldborsó válogatás
- 1/4-1/4 kg gersli
- 5-5 db babérlevél
- 1/4-1/4 l sűrített paradicsom
- 1-1 nagy fej vöröshagyma
- 3-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg füstölt hús -húsosoknak
- 10 db főtt tojás - a vegáknak
- só, bors, paprika, majoránna
Majd külön-külön fazékba téve, hozzáadtam a gerslit, a babérlevet és sót és puhulásig főztem.
Majd a hagymát összeaprítva megpirítottam, borsot, paprikát kevertem hozzá és felöntöttem a sűrített paradicsommal. Egy kevés vízzel felöntöttem és felfőztem. Majd megfelezve a kétféle válogatással összekevertem.
Két tepsibe megfelezve raktam a megfőtt válogatásaimból úgy, hogy középen elválasztottam őket egy kis sütőpapírral egymástól.
A húsosba belemélyesztettem füstölt -hússzeleteket, a vegába pedig a megtisztított főtt tojásokat.
Majd az előmelegített sütőbe még egy félórát sütöttem 170 fokon.
Fotók: Anyuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése