Hőség van.
Aszalódunk - én a napon és a paradicsomok a sütőben.
Aszalódunk - én a napon és a paradicsomok a sütőben.
De kezdjük az elején.
A Fény utcai piacon vettem:
2 kg lucullus,
5 szem kumato,
2 fürt fürtös paradicsomot,
A többi itthon volt a kamrában:
egy egész fokhagyma
bazsalikom
kakukkfű
bors
napraforgóolaj
olivaolaj
a csípősekhez 1-2 szem
chili paprika
Sütőpapírral kibélelt tepsikbe helyzetem a nyolcadokba
vágott fürtös-, kumato- és a félbevágott lucullus paradicsomokat.
Mindegyik
tetejére egy hajszálvékony szelet fokhagymát tettem és megszórtam kakukkfűvel,
bazsalikommal és borssal. Minden szelet tetejére párcsepp olivaolajat
cseppentettem.
Majd négy-öt órára előmelegített 110 fokos sütőbe helyeztem. Néha kinyitottam a sütőajtót, hogy a pára kiszálljon. Be is párásította anyuka fotómasináját. A végén ráindítottam a hőlégkeverést is.
Így néz ki, amikor már kész az aszalás.
Így néz ki, amikor már kész az aszalás.
A csíramentesítés miatt kifőzött üvegekbe adjusztáltam szét, majd felöntöttem oliva- és napraforgóolaj keverékével.
A csípősek olajába tettem a nagybátyámtól kapott lila, kicsit bemetszett chili paprikából. Egy hét alatt összeérik a csípős. Az utóízesítés nélküliek azonnal fogyaszthatók.
Fotók: Anyuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése