"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” (Paul Gauguin)..................................... Szakács vagyok főállásban. Levesek, halak, sajtok, húsok, főzelékek, köretek, tészták, savanyúságok, saláták ezernyi variációja mellett – ha a család, a barátok ünneplésére készülök –, azért időnként bemerészkedem az édességek világába is.
2014. július 28., hétfő
Paradicsomi állapotok 2.0 – Paradicsom Salsa és Bloody Mary
Kellemes esti beszélgetésekhez kiváló, gyorsan elkészíthető vendégváró étel- és italpáros.
(Még a Foci VB nézéshez fejlesztettem ki.)
Paradicsom Salsa
Négy személyre:
4-5 db paradicsom (közepes kockákra vágva)
1 közepes fej lilahagyma (kockázva)
1 citrom reszelt héja
1 fél citromból nyert citromlé
só, bors ízlés szerint
Bagett- vagy kiflikarikákra helyezve fogyasztottuk el.
Bloody Mary
Személyenként:
3 cl paradicsomlé
2 cl vodka
só, bors ízlés szerint
Van, aki rétegelten (paradicsomlére finoman rátöltve a vodka, hogy ne keveredjen össze), van aki összekeverve szereti egy kortyintásra lenyelni.
Fotó: Vass Marcell
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése