"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” (Paul Gauguin)..................................... Szakács vagyok főállásban. Levesek, halak, sajtok, húsok, főzelékek, köretek, tészták, savanyúságok, saláták ezernyi variációja mellett – ha a család, a barátok ünneplésére készülök –, azért időnként bemerészkedem az édességek világába is.
2014. augusztus 1., péntek
Paradicsomi állapotok 3.0 – Mit szó’sz, ParaPapriSzósz?! leánykori nevén: Ketchup
Kedden Termelői piac van a Polgármesteri Hivatal melletti kis téren. Szebbnél szebb és jó árú az áru, amit itt kínálnak.
Paradicsom és kápia paprika „elpirulva” hívogat: „Mit szó’sz hozzánk?”
Nem bírok ellenállni: „Na jó, ParaPapriSzósz lesztek!” Még jobban elpirulnak, míg válogatok belőlük:
S hogy készítettem el? Íme:
1,5 kg paradicsomot,
1 kg kápia paprikát,
3 fej vöröshagymát,
5 db babérlevéllel 1 óra alatt összefőztem.
Majd hozzáadtam még
1 kk. fahéjat,
1 kk. őrölt szegfűszeget,
1 kk. őrölt borsot,
2 kk. bazsalikomot,
3 ek. cukrot,
3 ek. mustárt,
1,5 dl 5%-os almaecetet,
2 kk. sót, és összeturmixoltam.
Szűrőn átszűrtem/átpasszíroztam és még 1 órát főztem tovább.
Majd kifőzött üvegekbe mertem és lefedtem folpackkal és a saját csavaros tetejével.
Fejre állítva rátettem egy tálcára és betakartam egy pokróccal.
Ha majd kihűl, talpra állítom és a kamarapolcra teszem, míg meg nem eszem…
A fotók: Anyuka
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése