Karfiol leveshez vásároltam volna a hétvégére, de úgy alakult, hogy a boltban nem volt csak egy „értelmes” fej karfiol, viszont találtam mellé egy szép brokkolit.
Azt terveztem, hogy nagyanyám receptje szerint készítem, reszelt sárgarépát is belefőzve. Tejföl helyett - anyukám diétája miatt - most is szójajoghurtot használtam.
- 1 fej apróra vágott hagymát,
- 1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolajban megdinszteltem.
- 1 nagydoboz szójajoghurttal,
- 2 ek. teljeskiörlésű tönkölyliszttel behabartam,
- sót, paprikát, borsot, majoránnát tettem bele ízlésem szerint,
felengedtem vízzel és beletettem a rózsáira szedett,
- 1 fej karfiolt,
- 1 fej brokkolit,
- valamint 3 db lereszelt sárgarépát.
Az összetevőket puhulásig főztem.
A végén egy csokor petrezselymet szórtam rá.
A tányérokban pedig külön friss petrezselyemmel díszítettem
S hogy szóljak úgy általában a leves-félék jótékony hatásról is:
Megfelelnek az egészséges táplálkozással kapcsolatos elvárásoknak (laktatnak, elegendő energiát és tápanyagot szolgáltanakt, segítik a szervezet folyadékigényének kielégítését, könnyen emészthetők). Tartalmazhatják a legfontosabb tápanyagféléket: fehérjét, szénhidrátot, rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat. Ezek a leves-félékben feloldódva könnyen felszívódnak. Rántás és zsíros húsok nélkül készítve, a kalóriatartalmuk is alacsony.
Hát így valahogy…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése