2014. július 18., péntek

Gyuvecs, avagy egy igazi szerb étel magyarosan

Annak tiszteletére, hogy a magyar férfiválogatott két góllal nyert a szerb nemzeti csapat ellen a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján, a harmadik csoportkört záró csütörtök esti összecsapáson.
















1-1½  kg felkarikázott főtt krumpli fele a kiolajozott tepsi aljába került. Következő rétegnek egy nagyobb, előzőleg besózott és felcsíkozott padlizsánt  reá tettem. Ennek tetejére került a ½ kg ízlés szerinti húsból, (a vegáknak füstölt tofuból) pörkölt, majd az 1  bögre sós vízben főtt rizs, ½ kg paprika és ¼ kg paradicsom, hagymával  lecsónak elkészítve. A legfelső réteg főtt krumpli karikákból állt.









gyuvecs felülnézetből








Ezt 170 fokos sütőben addig sütottem, míg a tetején levő krumpli meg nem pirult.
Gyuvecs felülnézetből




Gyuvecs oldalnézetből



Tálaláskor mi egy kis tejföllel is meg díszítettük, csak az íze végett…

(Fotók és grafika: Anyuka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése