Felforraltam és a savóról leszedtem.
No és mit tegyek ezzel a túróval? Legyen házi sajt belőle!
Beszereztem hát a további hozzávalókat:
- 1 liter tej
- 1/2 kg túró (ezt nem kellett már vennem)
- 6 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
Íme a munkafolyamat:
Az 1 liter forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtem
krumpli törőn - összefőztem, kb. 5 percen át.
Nyomás nélkül szűrtem le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1
egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1
kiskanál sóval jól összekevertem.
Óvatosan 15 percig kevertem főzés közben is. Amikor elvált a lábas
oldalától, levettem a tűztől és beleraktam a muffin formába. 2 óra múlva
reszelhető állapotúvá vált.
Én köménnyel fűszereztem, de fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel is kiváló.
Nem hiszem hogy ezek után én a boltban "traistván" (trapista) sajtot fogok venni.
Fotók: Anyuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése