Így a hétvégén sárgaborsó-krémleves lesz két napra.
S hogy fotogénebb legyen, petrezselyem, kapor és pirított tökmag dizájnt kap ez az egyszerű krémleves.
A leveshez:
- 60 dkg felesborsó
- 4 db burgonya
- 1közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 tk só
- 1 kk teáskanál őrölt bors
- 2 tk. pirospaprika
- 4-5 babérlevél
- 2 tk curry
- 0,5 dl olivaolaj
- 5 liter víz
A tetejére:
- 1 ek tökmag (pirított)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
A felesborsót egy nappal a főzés előtt beáztatom.
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Majd hozzáadom a fűszereket a többször átmosott sárgaborsót és a kockára vágott burgonyát, majd felengedem vízzel.
Puhulásig főzöm, majd a babérleveket kiveszem belőle, és összeturmixolom.
Tálaláskor, a már kiszedett levesre teszem a pirított tökmagot és az apróra vágott petrezselymet vagy kaprot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése