Ahogy ígértem a MustárkRém levesnél, íme itt a buggyantott tojás, amely lehet levesbetét. Önmagában pirítóssal, vagy lapcsánkával finom egytálételként is fogyaszthatjuk.
A buggyantott tojás forró ecetes (vagy citromleves) borsos fűszerezésű vízben főtt tojás.
Hozzávalók
- 1 liter víz
- 2-3 ek ételecet (vagy citromlé)
- 5-10 szem feketebors
- 1-2 babérlevél
- személyenként 1 db tojás
3-4 percig főztem, ezalatt a fehérje megkötött, de a sárgája folyékony maradt.
A tojásokat a merőkanálból kis tányérkákra helyeztem,
majd megvágtam a középét, így a lágy tojásrész megmutatta magát.
Pirítós kenyérrel a saláta mellé szervíroztam ma este.
Fotók: Anyuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése