Pünkösdhétfővel vége a tavaszi ünnepkörnek. Keddre pedig
tojásos nokedlit kívánt a család.
Félóra alatt kész az egész.
Hozzávalók a nokedli tésztához 4 személyre:
- 60 dkg tönköly finomliszt
- 1 db tojás
- 1 kk. só
- 1 kk. szódabikarbóna
- 3-4 dl víz (amennyit a liszt felvesz)
A rántottához:
- 10 db tojás,
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors érzéssel.
A hozzávalókat összekevertem, majd galuskaszaggatón szaggattam
bele a forrásban levő vízbe. (Ha valaki rusztikusan szereti, az vágódeszkán
késsel szaggassa.)
Amikor feljött az utolsó darab nokedli is a víz felszínére
szűrőn leszűrtem és hidegvízzel jól átmostam és lecsepegtettem.
Majd egy kiolajozott serpenyőbe beleborítottam. Az alaposan
összekevert rántottaalapot a jó forró nokedlire, ráöntve alaposan összekevertem
és alig-alig sütöttem át, hogy a tojás ne keményedjen ki.
Uborkasalátával fogyasztottuk el.
Nyamm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése