2014. június 5., csütörtök

Télen-nyáron gyömbértea

Taron jártam jónéhány évvel ezelőtt egy téli kirándulás alkalmával a buddhisták sztupája alatt  működő kis teázóban


Ott kóstoltam meg először a gyömbérteát. Amint hazaértünk én is „gyömbértea-fun” lettem. Így el is készítettem a magam verzióját:



Egy nagyobb dió nagyságú gyömbérdarabot lereszeltem és leforráztam 1 liternyi vízzel. Majd egy félórát hagytam benne a reszeléket.  Leszűrtem és egy egész citrom levét ráfacsartam. (Utólag - aki édesen szereti -, mézet tehet bele.)
Télen forrón, nyáron hűtve, jégkockákkal, friss citromkarikával az igazi.

A család is kedveli, még a konzervatív ízlésű nagymamám is ezt készíti magának nap-mint-nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése