A mustármag példabeszéde:
„A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak.”
(Máté evangéliuma 13,31-35)
Az alap recept:
Vettünk bioboltban fekete- és sima mustármagot (ott volt nagyobb kiszerelésben).
Szárazon ledaráltuk mákdarálóban.
Majd összekevertük olajjal és borecettel, +só, +cukor, +víz
!Ezt kóstolgatni kell, hogy miből mennyi!
!Vigyázni kell mert még ilyenkor baromi erős!
Fel kell főzni. Minél tovább főzi az ember annál lágyabb lesz.
kakukkfűvel, illetve szarvasgombával mi tovább ízesítettük.
Ja még annyi, hogy először két nagyobb befőttes üvegbe öntöttünk és hagytuk állni úgy 5 napig. Minden nap át kellett keverni, mert az olaj ki tud jönni belőle.
Megjegyzés:
Mi olivaolajjal késztettük, de Ákos azt mondta lehet, hogy jobb a sima napraforgóolaj, mert annak semlegesebb az íze.
A Kedves fotói
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése