"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” (Paul Gauguin)..................................... Szakács vagyok főállásban. Levesek, halak, sajtok, húsok, főzelékek, köretek, tészták, savanyúságok, saláták ezernyi variációja mellett – ha a család, a barátok ünneplésére készülök –, azért időnként bemerészkedem az édességek világába is.
2014. október 8., szerda
Cissz, srr, slotty - Debrecenis "Ősemberes"
A szeptember utolsó napjai a nyárt idézték, így most egy Debrecenis Ősemberes party kerekedett egyik estére.
Debreceni kolbászokat meg virsliket beirdalva kisütöttem olajon.
A köret volt az igazi attrakció:
Előfőztem a megpucolt felvágott krumplit - meg kellett várni, hogy felforrjon majd egyből leállítottam és lehűtöttem hideg vízzel, majd a hagymát (szakács kifejezés következik!) szálára vágtam, a kolbászokból megmaradt zsiradékon megpirítottam a hagymát, amit három négyszer meglöttyintettem sörrel - illetve hát ki mennyiről tud lemondani a saját söréből, mustárt kevertem még hozzá és két levél babérlevelet, majd a krumplit hozzáadtam és összepirítottam.
A Kedvesnek ez azért tetszett, mert a hagyományos kolbász kenyérrel és mustárral dolog itt meg lett bonyolítva, hogy a mustár bekerült a köretbe...
Természetesen saját mustár került bele, amelyről az előző blogbejezésem szólt.
A Kedves fotói
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése