A nyári MegLepényem újragondolása ez a mai recept. A négyzetes lepénykéket ma körré változtatva, a PizzaTallérokra tettem a mediterrán feltétet.
A recept ugyanaz, mint a MegLepény esetében:
- 1 kg liszt (most 50 dkg teljeskiörlésű tönkölybúza és 50 dkg BL 80-as lisztből)
- 2 kk. só
- 2 kk. oregano
- 3 db megfőtt krumpli összetörve
- 1/2 csomag élesztő - 2 kk. cukorral 2,5 dl langyos vízben felfuttatva.
Majd kettészedtem, kinyújtottam kb. 3 mm vastagra, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam a tallérokat.
Kibéleltem a két nagy tepsit, és belehelyeztem a tallérokat katonásan.Megkentem az oregano-bazsalikom-fokhagymás olivaolajjal. Ekkor a 175 fokos sütőbe tettem 5 percre.
Majd kivéve a sütőből a saját ParaPariSzószunkkal (leánykori nevén ketchuppal)kentem meg.
A mediterrán feltéthez:
- 2-2 ek. oregano-bazsalikom-fokhagyma 1-2 dl olivaolajban összekeverve
- ParaPapriSzósz (lánykori nevén ketchup)
- 2 fej lilahagyma apróra vágva
- 1/2 kg félbevágott koktélparadicsom
- 2 dl-es üvegnyi félbevágott olivabogyó
- 3 zacskó apró félbevágott mozzarellasajt
Ezután mindegyik tallérra tettem a paradicsomból, mozarella sajtból, olivabogyóból és lilahagymából
Még 25 percre beraktam a sütőbe sülni.
Az erkélykorláton, a kis cserepes karácsonyfánk mellett hűlt egy kicsit.
Nagybátyámnak, nagyszüleimnek és a Kedveséknek csomagoltunk is belőle, de a többit jó hamar befaltuk - Tillárom hajjjj....
Fotók: Anyuka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése