2014. augusztus 11., hétfő

Egy hét igazi „ősemberes” együttlét a Kedvessel!


Kitört a szabadság és mi felvonultunk a hegyre a világ zaja elől. 
Oda, ahová azért még a madár is jár. 
Faház, kerti csap ugyan növelte a komfortfokozatot, de már az első nap átéreztük Samu, a Homo erectus (magyarul: „felegyenesedett ember”) faj késői képviselőjének problémáját a tűzrakással. 
Igaz, hogy a mi vértesszőlősi Samunknak még nem adatott meg  se a paradicsom, se a krumpli ismerete, de el tudott ejteni már nagy testű állatokat, amiből az ős-burgert, vagy ős-sztéket prezentálta a családnak. 

A tűz háborúja című filmből némi ízelítőt kaphatunk az ősember tűzhöz való viszonyulásáról. 






A tűz háborúja című film rövid ismertetője:
80000 évvel ezelőtt az emberek életben maradása a hatalmas, ismeretlen földeken a tűz birtoklásától függött. A tűzet rejtély ővezte, mivel a kor embere nem értett a tűzgyújtáshoz. A természettől kellett elragadniuk, ügyelniük kellett, hogy életben tartsák, védeniük kellett a széltől, esőtől, elrejteni az ellenséges törzsektől. A tűz a hatalom jelképe volt, egyben a túlélést jelentette. A tőrzs, amely a tűzet birtokollta, az életet birtokolta.

Egy hetes eső után ő vajon hogyan készített annyi parazsat, amin néhány szem krumpli, paradicsom, hagyma, cukkini grillfűszerrel meghintve és némi hamburgerré összegyúrt darált hús elkészül.
















Közel kétórás küzdelem: "egy köbméter" enyhén nedves apró gally a kertből, két doboz gyufa, egy a Kedves által selejtnek nyilvánított rajzok füzetének lapjai, s egy spanyol legyező által keltett szél, végül is meghozták az eredményt. 
A hozzánk látogatóba érkező rokonokat is nagy-nagy füstölések árán, némi alvó kutya segítséggel, de jóllakattuk.



A hamburger* már-már a korai Moszkva téri „édes puffancsos” változatra emlékeztetett, csak a csalamádé hiányzott belőle. 
A belevaló ketchup viszont A paradicsomi állapotok 3.0 - ParaPapriSzósza volt természetesen.


S hogy valódi paradicsomi állapotok voltak az elmúlt héten, íme bizonyságul ez a helybéli "tudás fájáról" leesett alma.

*A hamburgerhez a húspogácsa 60 dkg darált marhalapockából, 3 gerezd apróra vágott fokhagymából, 1 fej vöröshagymából, 1 kk. sóból és 1 kk. borsból gyúródott össze. Egy napon keresztül a hűtőszekrényben értek össze az ízek benne. A sütés előtt 4 darab lapos pogácsát formáztam belőle.

Fotók: Anyuka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése