2015. január 17., szombat

A fotogén sárgaborsó-krémleves

Itt a tél. A száraz borsó,bab, lencse szezonja.

Így a hétvégén sárgaborsó-krémleves lesz két napra.

S hogy fotogénebb legyen, petrezselyem, kapor és pirított tökmag dizájnt kap ez az egyszerű krémleves.







A leveshez:

  • 60 dkg felesborsó
  • 4 db burgonya 
  • 1közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tk só
  • 1 kk teáskanál őrölt bors
  • 2 tk. pirospaprika
  • 4-5 babérlevél
  • 2 tk curry
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 5 liter víz




A tetejére:

  • 1 ek tökmag (pirított)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor

A felesborsót egy nappal a főzés előtt beáztatom.
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Majd hozzáadom a fűszereket a többször átmosott sárgaborsót és a kockára vágott burgonyát, majd felengedem vízzel.
Puhulásig főzöm, majd a babérleveket kiveszem belőle, és összeturmixolom.

Tálaláskor, a már kiszedett levesre teszem a pirított tökmagot és az apróra vágott petrezselymet vagy kaprot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése