2014. június 30., hétfő

Eső után gombacsoda-vacsora

Most, hogy esett egy kis eső, legyen hát gombacsoda a vacsora.


















Vettem hát ¾ kg vegyes gombát (laska, csiperke, róka) s felszeleteltem. 
1 cs. apróra vágott újhagymával, két marék gyöngyhagymával vajon összepirítottam, majd 30 dkg koktél paradicsomot, sót, borsot, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet hozzávegyítettem és még negyedórát hagytam kislángon a serpenyőben összefőni. A végén hozzálöttyintettem 1 dl száraz vörösbort is.

Tálaláshoz 1 dl száraz vörösborhoz 2-3 evőkanálnyi áfonyalekvárt kevertem. 

Így készült az a külön csík a tányér közepére.

Köretnek pedig petrezselymes vajjal héjában főtt/sült krumplit gondoltam.



Kérsz egy kanállal?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése